maandag 18 april 2011

Slata Jidda


In het kookboek 'Parijs' van Danyel Couet stond deze Slata Jidda, een tomatensalade met paprika. De salade wordt in de Joodse cultuur als bijgerecht gegeten bij couscous of gegrilde maaltijden, maar het smaakt ook prima bij een hartige taart. De salade doet me qua smaak een beetje denken aan een Griekse salade, maar dan zonder fêta en olijven.
De kruiden in de salade heb ik wat moeten aanpassen. Op dit moment is vooral de bieslook overheersend in de kruidentuin, terwijl de munt amper een paar blaadjes vertoont. Een beetje sneu om die dan ook nog af te moeten knippen.

4 pruimtomaten
2 paprika's
1 rode ui
1/2 komkommer
2 eetlepels verse peterselie
1 eetlepel verse munt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout uit de molen

Maak de paprika en tomaten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in kleine stukjes.
Hak de ui fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout.

1 opmerking:

  1. Heb je wel eens van Claudia Roden gehoord? Op vegatopia las ik een lovende recensie van haar kookboek "de joodse keuken"

    BeantwoordenVerwijderen