maandag 4 april 2011

Mous

Ik ben helemaal geen liefhebber van boerenkool en april is ook niet bepaald de periode om stamppot te eten, maar ik kreeg dit vegetarische recept een keer van iemand en kwam het nu weer tegen tussen alle knipsels. Alleen al de tekst is een genoegen om te lezen en van te genieten en zelfs ik als zuiderling kan hier wel wat van maken.


As ie mous willen eten, den kin je 't ook zo kloar moaken.

Moak van eerappels (erpel) een mooie dreuge pot flot (puree)(nait te veul botter - botter is smoakafvlakker) en snie een beste kloet (jong belegen) keze in stokken en loat dai deur de flot smelten (je mouten droadjes kunnen blieven trekken). Mit de keze krieg je genogt zolt in de flot, dus wieder gain zolt (aans mout je noatied zo aan de zoep).
Kook de mous (eerst wasken en oafstreupen en wat snieden - nait te fien, da's veur gerefemeerden, moar ook gain kloeten) en as't sikkom goar is oafgieten (bourrel nait doodkoken - 't huift dus moar even).
Kwak de bourrel bie de flot.
Dou wat kerrie en thijm d'r bie deur; nait te zunig.
Goud rören - t'mout gain sjomp worden, moar mooie dreuge - stevige stamppot. Dan he'je 't goud doan.

Da't joe't mag bekomen.

Foto: moestuinwebshop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten