donderdag 24 maart 2011

Paprika-geitenkaastaart


Jaren geleden kreeg ik het recept van deze paprika-geitenkaastaart en ik maak de taart nog regelmatig. Vooral de combinatie van gegrilde paprika met zachte (geiten)kaas is erg lekker.

5 plakjes bladerdeeg
3 paprika's (tricolore)
150-200 gram zachte geitenkaas (bijv. Chèvre de Bellay)
een paar takjes tijm
4 eieren
1 dl room
peper en zout
een scheut olijfolie

Snijd de paprika's in vieren, haal de zaadlijsten eruit en zet ze, met de schilkant naar boven, onder de grill tot de schil zwart geblakerd is. Leg de paprikastukken zo'n 10 minuten in een afgedekte schaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Verdeel de geitenkaas over de bodem, in plakjes of verkruimeld. Rits de blaadjes tijm van de takjes en strooi dit over de kaas. Klop de eieren met de room los, voeg peper en zout toe en schenk dit in de vorm.
Haal met een mesje de velletjes van de paprika's en snijd de paprika's in dunne repen. Leg de paprikarepen op het eimengsel en sprenkel de olijfolie erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten.

Lekker met een frisse salade van Little Gem, bieslook, olijfolie en frambozenazijn.

2 opmerkingen:

  1. Hij zag er prachtig uit, de taart die ik in het weekend gemaakt had. Die mooie kleuren van de paprika's tussen het gestolde kaas/eimengsel. Ook de rand wordt mooier met echt bladerdeeg dan met deeg voor hartige taart. Die blijft wat harder.
    By the way, je recepten, voor hoeveel personen zijn ze? Ik hoop niet dat we een taart voor vier personen met z'n tweeën opgegeten hebben. Hoewel, we zaten allebei "goed vol". Het zou me niet verbazen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien moet ik inderdaad maar eens gaan vermelden voor hoeveel personen de recepten zijn, al is dat soms wat lastig aan te geven. Het zou toch erg vervelend zijn als je met een onverzadigd gevoel van tafel gaat. Maar wat die taart betreft...wij doen er inderdaad iets langer over.

    BeantwoordenVerwijderen